Home Muziekles Over mij Contact
 Ingrid Hol
Functies van muziekles Doelgroepen Werkwijze Locatie

In mijn lessen maak ik gebruik van de stem (o.a. zingen, praten, geluiden nabootsen), het lichaam (klappen, stampen, etc), instrumenten en alledaagse materialen om het fenomeen ‘muziek’ te ontdekken. Alles gebeurt in goede harmonie en in een veilige omgeving.

Veilige omgeving

Omdat ik veelal op locatie werk zijn de kinderen al vertrouwt in hun omgeving. Ook zijn meestal de eigen groepsleid(st)ers / leerkrachten aanwezig.

We beginnen altijd met hetzelfde welkomstliedje en we zingen elkaar gedag met een afscheidsliedje: zo is het begin en einde van de les altijd duidelijk. Ook heb ik mijn trouwe (handpop-) vriend 'Hendrik' de eend altijd bij me. Hij kwaakt er vrolijk op los en weet zo menig (kinder-)hart te veroveren!

 

Er zit altijd een rode draad tussen de verschillende onderdelen van de les. De les wordt gevuld met o.a.: zingen, spreekteksten, beweging, instrumenten bespelen, luisteroefeningetjes en spelletjes.  Ook zorg ik voor duidelijke illustraties en verhaaltjes die de kinderen helpen het liedje, het versje of de beweging in een context te plaatsen. Op deze manier wordt ook meteen de woordenschat en leefwereld van het kind vergroot.

 

 

Hendrik